Algemeen

Armin van Buuren wijzigt logo na kritiek Amerikaans technocollectief

Armin van Buuren wijzigt logo na kritiek Amerikaans technocollectief

Armin van Buuren gaat na het ophef deze week het logo van een reeks feesten op Ibiza aanpassen. Technocollectief Underground Restistance sprak...

Armin van Buuren gaat na het ophef deze week het logo van een reeks feesten op Ibiza aanpassen. Technocollectief Underground Restistance sprak Armin van Buuren aan op de gelijkenis met hun beeldmerk.

Voor de aankondiging van een reeks evenementen met de naam UR (betekend: Universal Religion) in de club Hï op het Spaanse eiland Ibizia, werd door het team van Van Buuren een logo gebruikt dat sterk overeenkomt met het beeldmerk van Underground Resistance.

Nadat het Amerikaanse collectief, tevens platenmaatschappij, zijn beklag deed besloot Van Buuren maatregelen te nemen. "Laat ik voorop stellen dat ik het vervelend vind dat deze situatie nu gaande is. Mijn team, het team van Hi/Ushuaia en ikzelf, waren ons niet eerder bewust van gelijkenissen tussen ons logo en het logo van Underground Resistance”

"Oorspronkelijk is UR, de naam van het nieuwe evenement waarmee ik wekelijks in Ibiza zal staan afgeleid van Universal Religion, een wat ouder, maar desalniettemin een door fans welbekend Armin van Buuren concept. Het beeldmerk, bestaand uit het lettertype en kader, is ontworpen vanuit de Armin van Buuren huisstijl. Na overleg hebben mijn team, het team van Hi/Ushuaia en ik besloten de naam te behouden zoals hij nu is maar het beeldmerk aan te passen. Vertrouwende op het begrip van de media, fans en Underground Resistance."

Trending \\

Newsletter \\

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke week de laatste nieuws en updates!

Instagram \\

Facebook \\