Nieuws

DJ Snake aangeklaagd voor stelen 'Turn Down For What'

DJ Snake aangeklaagd voor stelen 'Turn Down For What'

We kennen DJ Snake allemaal van zijn grote hits als 'Turn Down For What', 'Lean On' en 'Let Me Love You'. Hij reist de hele wereld over met zijn eigen shows. Toch vallen de keuzes van de artiest niet bij iedereen in de smaak.

We kennen DJ Snake allemaal van zijn grote hits als 'Turn Down For What', 'Lean On' en 'Let Me Love You'. Hij reist de hele wereld over met zijn eigen shows. Toch vallen de keuzes van de artiest niet bij iedereen in de smaak. Snake is namelijk aangeklaagd voor copyright voor zijn track 'Turn Down For What' met Lil Jon.

DJ Snake aangeklaagd door Freddy GZ

Freddy GZ releasde in 2013 het nummer 'Turn Down For What', hetzelfde jaar waarin DJ Snake de gelijknamige track ook uitbracht. Buiten het feit dat beide tracks dezelfde titel hebben, ziet Freddy ook bij hoe de track in elkaar is gezet veel gelijkenissen. Iets wat hij pas vier jaar later naar de rechter lijkt te brengen. 

De claim zegt dat beide nummers dezelfde naam hebben, te snel achter elkaar zijn gereleased en dat ze over dezelfde beat en structuur beschikken. De advocaat die GZ ondersteunt is overigens niemand minder dan Richard Busch. En dat is dan weer de man die geld los wist te krijgen voor de familie van Marvin Gaye voor Robin Thicke's 'Blurred Lines'. 

Vergelijk hieronder zelf de twee tracks:


 

Trending \\

Newsletter \\

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke week de laatste nieuws en updates!

Instagram \\

Facebook \\