Algemeen

Jay Z haalt miljoenencontract binnen bij evenementen organisatie

Jay Z haalt miljoenencontract binnen bij evenementen organisatie

Jay Z heeft kort geleden een 10-jarig contract getekend met het Amerikaanse bedrijf Live Nation, dat de exclusieve rechten krijgt om de optredens en tours van de rapper wereldwijd te produceren.

Jay Z heeft kort geleden een 10-jarig contract getekend met het Amerikaanse bedrijf Live Nation, dat de exclusieve rechten krijgt om de optredens en tours van de rapper wereldwijd te produceren. Volgens de website Variety is met de deal 200 miljoen dollar (184 miljoen euro) gemoeid.

De rapper gaf de verklaring "Ik ben samen met Live Nation in 2008 aan dit avontuur begonnen. De afgelopen negen jaar hebben de wereld over gereisd en geweldige muziek gemaakt en de komende tien jaar blijven we het landschap van live-optredens herdefiniëren".

Het contract behoort tot een van de best betaalde in de muziekindustrie. Live Nation sloot in 2007 eenzelfde soort overeenkomst met Madonna voor 120 miljoen dollar (110 miljoen euro). De deal met Jay Z, die in het echt Shawn Corey Carter heet, houdt in dat de rapper tot zijn 57e zal moeten optreden en touren.

Laatste album uit 2013

Dat Live Nation een dergelijk geldbedrag biedt voor de productie van de optredens van de rapper is opmerkelijk want het laatste album van de 47-jarige New Yorker stamt uit 2013.

Jay Z lijkt zich steeds meer op andere activiteiten te richten zoals de muziekdienst Tidal. Ook is hij de aanstaande vader van een tweeling samen met zijn vrouw, zangeres Beyoncé. Het stel heeft al een 4-jarig dochtertje samen genaamd Blue Ivy.

Trending \\

Newsletter \\

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke week de laatste nieuws en updates!

Instagram \\

Facebook \\