Nieuws

Muziek Taylor Swift keert terug naar streamingdiensten

Muziek Taylor Swift keert terug naar streamingdiensten

Alle nummers ooit uit gebracht door Taylor Swift zijn vanaf vrijdag weer terug te vinden op de grote online muziekplatformen.

Alle nummers ooit uit gebracht door Taylor Swift zijn vanaf vrijdag weer terug te vinden op de grote online muziekplatformen. Dat maakte het management van de zangeres donderdagavond bekend. 

Swift was een van de bekendste artiesten die openlijk bezwaar maakten tegen het aanbieden van muziek op streamingdiensten en noemde het 'moderne piraterij'. Taylor Swift verwijderde haar muziek in 2014 van streamingdiensten als Spotify, dat ze "een experiment" noemde.

In een interview met de website 'Rolling Stone' legde ze destijds uit: "Ik ben niet bereid mijn levenswerk in dienst te stellen van een experiment waarvan ik niet weet of het de schrijvers, producenten, artiesten en makers van muziek eerlijk zal compenseren. Ik ben het gewoon niet eens met het idee dat muziek geen waarde heeft en daarom gratis is."

In 2015 besloot Swift haar album '1989' wel toe te staan op Apple Music, nadat die service had beloofd artiesten en songwriters beter te gaan betalen.

Katy Perry

In de aankondiging van donderdag zegt Swift dat haar muziek beschikbaar wordt om te vieren dat '1989' tien miljoen keer over de toonbank is gegaan en zij in totaal meer dan honderd miljoen singles heeft verkocht. Het is niet bekend of het om een tijdelijke of een permanente terugkeer van haar muziek gaat. 

Ook onbekend is of de zet van Swift iets te maken heeft met het album Witness van Katy Perry, dat vandaag verschijnt. Swift en Perry waren ooit vrienden, maar hebben al vijf jaar hevige ruzie met elkaar.

Trending \\

Newsletter \\

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke week de laatste nieuws en updates!

Instagram \\

Facebook \\