Algemeen

Sean 'Diddy' Combs ook in 2017 de rijkste hiphopartiest

Sean 'Diddy' Combs ook in 2017 de rijkste hiphopartiest

We weten dat alle grote artiesten ter wereld veel geld verdienen, maar hoe staat dat met de hiphopartiesten? Sean 'Diddy' Combs is volgens zakenblad Forbes opnieuw de rijkste hiphopartiest.

We weten dat alle grote artiesten ter wereld veel geld verdienen, maar hoe staat dat met de hiphopartiesten? Sean 'Diddy' Combs is volgens zakenblad Forbes opnieuw de rijkste hiphopartiest. De rapper staat, net als afgelopen jaren, op nummer een met een vermogen van 820 miljoen dollar (754 miljoen euro).

Ook al treed hij zelden nog op en brengt hij amper nog nieuwe muziek uit, haalt Diddy nog steeds flink wat geld binnen door aandelen in wodkamerk Ciroc en televisiestation Revolt.

Jay Z's vermogen nam afgelopen jaar met 30 procent toe door een investering van 200 miljoen dollar (183 miljoen euro) in zijn Tidal streamingsdienst, waarmee hij een tweede plaats in de lijst veroverde.

De rapper en producer heeft hiermee zijn vermogen weten op te krikken tot 810 miljoen dollar (744 miljoen euro). Ook heeft hij champagnemerk Armand de Brignac en bezit hij platenlabel Rock Nation.

Dr Dre en Birdman

De derde plaats wordt ingenomen door Dr Dre met een vermogen van 740 miljoen dollar (680 miljoen euro) na de verkoop van zijn Beats aan Apple.

Rapper en Cash Money Records mede-eigenaar Bryan 'Birdman' Williams staat op nummer 4 met een fortuin van 110 miljoen dollar (101 miljoen euro). Het platenlabel dat hij samen met zijn broer runt heeft artiesten als Lil Wayne, Nikci Minaj en Drake onder contract.

Laatstgenoemde neemt een vijfde plek in op de lijst van best verdienende hiphopartiesten en is 90 miljoen dollar (82 miljoen euro) waard. Naar verluidt zou Drake tijdens zijn wereldtournee afgelopen jaar 1 miljoen dollar per avond hebben verdiend. Hij verdiende ook flink aan zijn deals met Apple, Nike en Sprite.

Trending \\

Newsletter \\

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke week de laatste nieuws en updates!

Instagram \\

Facebook \\